Doxycyclin

Antibiotika mod klamydia og andre bakterielle infektioner

Doxycyclin er en antibiotika-behandling mod en række bakterielle infektioner. Behandlingen bliver derfor anvendt mod flere forskellige kønssygdomme.

Doxycyclin er et bredspektret antibiotikum af tetracyclingruppen. Antibiotikummet bekæmper infektioner ved at stoppe spredningen af den inficerende parasit eller bakterie. Det virker mod bakterier, der er følsomme over for tetracycklin – bl.a. borrelia og klamydia samt mod malaria. Du kan finde mere om malariabehandling med Vibradox her på hjemmesiden.

 • Behandling mod malaria, klamydia, urinrørsbetændelse og ureaplasma
 • Mindre dosis, hvilket sænker risikoen for bivirkninger
 • Kan anvendes af penicillin-allergikere
 • Skal indtages oralt over en uge

For at få doxycyclinbehandling gennem euroclinix skal du gennemgå en kort online konsultation, så vores læge sikrer sig, at du er egnet til medicinen. Herefter vil din recept blive sendt til vores apotek, som vil sende din behandling i en diskret pakke til din ønskede leveringsadresse.

 • Bestil inden for 13 timer og 56 minutter for levering tirsdag
 • Betal først når du har modtaget behandlingen - Girokort diskret i pakken
  e-mærket

  Er der forskel på doxycyklin, Doxycycline og Vibradox?

  Nej.

  Doxycyklin er den danske stavemåde, mens det staves med c internationalt – samt i én version med e til sidst. Det afhænger alt sammen af producenten. Vi tilbyder behandlingen fra medicinalproducenten Actavis, hvor det eksakte produktnavn er Doxycycline.

  Samme behandling er også kendt som Vibradox, når produktet kommer fra medicinalproducenten Sandoz. Her hedder den aktive ingrediens doxycyclin, som således også er navnet på de generiske udgaver. En Vibradoxbehandling er præcis det samme som en Doxycyclinbehandling. Det er meget almindeligt i medicinalindustrien, at en lang række ækvivalente behandlinger kendes under flere forskellige handelsnavne.

  Til toppen

  Fordele og virkning ved Doxycyclin 100 mg tabletter

  Den antibakterielle effekt i Doxycyclin angriber infektionen direkte, som forhindrer spredning af bakterier fra klamydia ved at stoppe bakterierne fra at producere proteiner, hvilket er afgørende for parasitten til at overleve og formere sig. Hvis bakterierne ikke kan sprede sig, elimineres de naturligt af kroppens eget immunsystem, så infektionen dør ud.

  Modsat nogle andre behandlinger kan Doxycyclin også bruges, hvis man har allergi overfor penicillin.

  Til toppen

  Hvordan kurerer antibiotikummet forskellige sygdomme?

  Vibradox/doxycyclin er et antibiotika, som hurtigt lindrer eventuelle symptomer og behandler seksuelt overførte sygdomme, herunder:

  • Klamydia
  • Mycoplasma genitalium
  • Urinrørsbetændelse
  • Ureaplasma urealyticum
  I de fleste tilfælde er det fuldt ud tilstrækkeligt med en enkelt behandling med antibiotikummet for at behandle infektionen af klamydia. Produktet er godkendt af sundhedsmyndighederne i England til salg her i landet.

  Ydermere er dette produkt et antibiotikum, som virker forebyggende mod malaria, samt kan anvendes mod borrelia.

  Til toppen

  Hvem kan bruge behandlingen?

  Doxycyclin 100mg kan bruges af næsten alle mennesker over 18 år til behandling af klamydia, Gonoré, Urinrørsbetændelse, ureaplasma urealyticum samt mod malaria.

  Forholdsregler ved doxycyklin

  Behandlingen bør ikke anvendes, hvis du er gravid eller ammer.
  For kvinder der anvender hormonelt prævention, som p-piller eller p-plastre, kan Doxycyklin påvirke effektiviteten af disse, så de ikke længere yder lige så god beskyttelse mod graviditet.

  For at undgå bivirkninger og ubehag, bør du altid opgive alle relevante informationer i vores konsultation. Herunder inkluderer blandt andet: allergier, anden medicin du tager og operationer, du har været igennem.

  Til toppen

  Har doxycyclin bivirkninger?

  Fordi doxycyclin er effektivt i en lav dosis, mindsker den lave mængde risikoen for bivirkninger. De mest almindelige bivirkninger er normalt af mild grad og har også tendens til at gå over relativt hurtigt. Følgende kan forekomme: Kvalme, diarré, opkastning, forstoppelse eller mavesmerter, appetitløshed eller besvær med at synke. Kontakt din egen praktiserende læge, hvis du bemærker noget mere alvorligt, eller hvis din bivirkning bliver problematisk.

  Doxycyclin er generelt en mild men effektiv behandling og anbefales til brug over flere dage. Selv om bivirkninger med denne behandling er sjældne, kan de forekomme hos visse personer, dog er de fleste bivirkninger meget milde og forbipasserende.

  Neurologisk

  Det er muligt, at du kan opleve hovedpine som følge af denne medicin. Bliver hovedpinen eller andre bivirkninger meget kraftige, bør du dog stoppe med at tage Doxycyclin og kontakte din læge.

  Mave

  Milde bivirkninger relateret til maven er ret almindelige og kan omfatte kvalme, diarré og dårlig mave.

  Hud

  Du vil måske bemærke et mildt hududslæt, som kan være kløende. Hvis du oplever en alvorlig hudreaktion, som er langt mere sjælden, bør du søge læge omgående.

  Lever

  Leverproblemer som følge af denne medicin er ekstremt sjældne, men bør tages meget alvorligt, hvis de opstår. Hvis du oplever symptomer såsom gulsot, skal du straks kontakte en læge.

  Doxycyclin bivirkninger

  Klik på det relevante område af kroppen for at finde ud af, hvordan det kan blive påvirket af doxycyclin

  Mulige bivirkninger ved doxycyclin

  Som med anden medicin kan bivirkningerne ved doxycyclin variere fra milde til mere alvorlige bivirkninger. De fleste bivirkninger er dog ret milde og har en tendens til gradvist at forsvinde i takt med, at din krop tilpasser sig medicinen. Bivirkningerne inkluderer:

  • Mild kvalme
  • Mild diare
  • Urolig mave
  • Mild kløende hud udslæt
  • Vaginal kløe eller udflåd

  Nedenstående doxycyclinbivirkninger har tendens til at være mere alvorlige. De forekommer dog sjældent, men du bør straks kontakte din læge, hvis du oplever nogle af de følgende bivirkninger:

  • Reduceret vandladning
  • Væskefyldt eller blodig diare
  • Feber, disorientering, følelse af svaghed, bleg gullig hud og mørk urin
  • Kraftige smerter i den øvre maveregion, der spreder sig til ryggen og forårsager kvalme og øget hjerterytme
  • Manglende appetit
  • Gulsot
  • Alvorlige hudreaktioner
  • Allergisk reaktion, der kan forårsage hævelse af ansigt, tunge, læber, svælg, besværet vejrtrækning og/eller nældefeber
  Hvem er i risikozonen for at udvikle doxycyclinbivirkninger?

  Der er visse personer, der er mere følsomme over for doxycyclin, og som derfor ikke bør anvende behandlingen. Følgende grupper af personer bør ikke bruge denne medicin: Personer, der er allergiske overfor doxycyclin, personer, der tager medicin, der påvirker leveren, personer med genetisk blodsygdomme, personer med myasthenia gravis, personer, der er lysfølsomme og personer med systemisk inflammatorisk bindevævssygdom.

  Du bør også nævne for din læge, hvis du lider af nyresygdom, leversygdom, astma eller allergi overfor sulfitter.

  Hvilken medicin kan fremme bivirkninger ved brug af doxycyclin?

  Nogle medikamenter kan være medvirkende til at du oplever bivirkninger ved brug af Doxycyclin. Det er også muligt at Doxycyclin gør disse medikamenter mindre virksomme, og at de derfor ikke virker, som de skal. Det er derfor vigtigt at nævne det for din læge, hvis du indtager medicin som følgende:

  • Warfarin, der er en behandling til at stoppe blod fra at størkne
  • Nogle former for medicin, der behandler infektioner så som penicillin
  • Syreregulerende medikamenter
  • Behandling mod epilepsi
  • P-piller
  • Visse former for anæstetika
  • Ciclosporin, der normalt bruges efter organtransplantation
  Hvordan reducerer du risikoen for bivirkninger?

  Gør du brug af doxycyclin, kan du undgå de fleste almindelige bivirkninger ved blot at sikre dig tilstrækkelig indtag af vand ved brug af denne medicin. Det kan også hjælpe at tage doxycyclin sammen med din mad for at undgå kvalme og ubehag i mave-tarm-området. For at undgå de mere alvorlige bivirkninger bør du undgå direkte og længere tids ophold i solen, mens du er i behandling med dette medikament.

  Læs altid indlægssedlen før du starter behandlingen.

  Til toppen

  Doxycyclin uden recept

  Det er ikke muligt, at få original doxycyclin uden recept i Danmark. Det betyder at man skal gennemgå en konsultation med en læge, som derefter kan udskrive en recept. Som en del af euroClinix' service, tilbyder vi en helt diskret konsultation med en af vores egne privatlæger.
  Vores konsulation foregår online, hvor du vil blive bedt om at svare på nogle medicinske spørgsmål, så lægen kan vurdere om doxycyclin er den rette medicin for dig, samt om det er sikkert for dig at begynde behandlingen. Vores eget apotek sender dig medicinen i en diskret indpakning, som du allerede kan have i morgen, hvis du bestiller med UPS.

  Til toppen

  Behandling med Doxycycline 100mg dosis

  Til behandling af urinrørsbetændelse, klamydia, ureaplasma urealyticum, mycoplasma genitalium og gonoré, anbefales det normalt, at du tager én tablet af doxycylin to gange dagligt i syv dage. Antibiotikummet begynder normalt at arbejde meget hurtigt, men selv hvis du føler dig bedre, bør du ikke stoppe med at tage tabletterne inden udgangen af behandlingen. Hvis du ønsker at gennemføre en test for kønssygdomme igen for at sikre, at du er helt kureret, bør du vente mindst to uger efter behandlingen er stoppet.

  Til toppen
  Medicinske fakta
  Produktnavn: Doxycyclin
  Aktiv ingrediens: Doxycyclin
  Producent: Actavis
  Beskrivelse: Doxycyclin er antibiotika til behandling af bakterielle infektioner
  Medicinsk status: Fås på recept
  Tages: Oralt
  Form: Tabletter
  Dosis: 100mg
  Målgruppe: Mænd og kvinder over 18 år, som lider af bakterielle infektioner
  Skal tages: Normalt 2 gange dagligt over en periode på 7 dage
  Lægemiddelgruppe: Antibiotika
  Indtagelse af alkohol: Med forbehold
  Ved amning: Frarådes. Spørg din læge
  Ved graviditet: Frarådes. Spørg din læge

  Eventuelle spørgsmål? Har du spørgsmål om vores ydelser, eller har brug for hjælp til bestilling? Vores patientvejledning hjælper dig gerne videre.
  Vi har åbent dagligt fra 10 til 19 på telefon og live chat for at hjælpe dig.

  Live Chat 89 88 59 90
  Seneste anmeldelser af Doxycyclin Har fået 4.3/5 baseret på 4 uafhængige anmeldelser fra Feefo (See all euroClinix anmeldelser).
  Enestående
  Doxycyclin
  Produktanmeldelse: Brug denne plads til at fortælle os, hvad du mener
  Serviceanmeldelse: Nemt og diskret
  Læs mere
  Meget godt
  Doxycyclin
  Produktanmeldelse: Brug denne plads til at fortælle os, hvad du mener
  Serviceanmeldelse: Det skal fremgå mere tydeligt på hjemmesiden, hvor lang leveringstid der er på d..
  Læs mere
  Meget godt
  Doxycyclin
  Produktanmeldelse: virker som den skal
  Serviceanmeldelse: hurtig levering god service
  Læs mere
  Meget godt
  Doxycyclin
  Produktanmeldelse: Brug denne plads til at fortælle os, hvad du mener
  Serviceanmeldelse: Hurtig og effektiv service.
  Læs mere
  Feefo