Ny forskning, kan måske finde en kur mod hårtab!

Af : Frederik | Udgivet : 12/04/2012 | Posted i : Mænd's sundhed | Kommentarer
Ny forskning, kan måske finde en kur mod hårtab!

At miste dit hår, bekymrer de fleste mænd, især når det kommer til at blive ældre, men nu kan bekymrede mænd se lys forude, efter forskere ved University of Pennsylvania har bebudet at de netop har identificeret det protein, der fører til hårtab

Opdagelsen kan være revolutionerende for mange, og kan føre til en mere effektiv kur mod de mænd der rammes af skaldethed. Proteinet prostaglandin D syntase’s hastighed er blevet fundet af forskere, og proteinet hæmmer håret blandt voksne, i at vokse. Denne opdagelse kan ikke kun føre til en ny måde at forebygge hårtab på, men også bidrage til at potentielt, igen at lade vokse få håret til at vokse.

Forskningen var en del af professor George Cotsarelis ved University of Pennsylvania, der forklarede, at opdagelsen forhåbentlig vil føre til en ny medicin, så hver tredje der er skaldet kan bruge en creme eller salve - i modsætning til orale tabletter i dag.

Undersøgelser viser, at 40 % bemærker hårtab i en alder af 35 år, 65 % i en alder af 60 år og 80 % når de når 80 år. I dag er det mest kendte receptpligtige medicin på markedet Propecia og bruges af mænd, der oplever hårtab, allerede i en ung alder. De nye forskud blev offentliggjort for uger siden i Science Translational Medicine Journal, men det kan tage år, før at nye præparater der påvirker proteinet, kan komme på markedet.

Vores arkiv